Τρέχουν και δε φτάνουν: Οι 110 υπουργοί και βουλευτές που δεν… μπορούν να δικαιολογήσουν περιουσίες και καταθέσεις! Ονόματα που θα φέρουν πανικό!

4

Μπορεί τα… φώτα της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Έσχες να έχουν πέσει πάνω στον Αλέξη Μητρόπουλο και τον Παύλο Χαϊκάλη, αλλά αρκετοί βουλευτες φαίνεται πως έχουν… ανοιχτούς λογαριασμούς, που αναμένεται να μπουν στο «μικροσκόπιο» αμέσως μετά τις εκλογές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν το οικονομικό έτος 2012 και τα όσα έχει αναφέρει η Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου, οι υπόχρεοι να καταθέσουν εκείνη την χρονιά δήλωση πόθεν έσχες ήταν 704 πολιτικά πρόσωπα.

Δέκα (!) όμως εντοπίσθηκε να μην έχουν καταθέσει δήλωση.
Τριάντα ένας (!) να έχουν «αρνητικό» πόθεν έσχες, δηλαδή να μην μπορούν να δικαιολογήσουν κινητή ή ακίνητη περιουσία!

Άλλοι 49 «εντοπίσθηκαν» από τους ορκωτούς λογιστές να έχουν ελλείψεις σε παραστατικά (δηλαδή να τους λείπουν κάποιο συμβόλαιο ή άλλο δικαιολογητικό έγγραφο… και έχουν ειδοποιηθεί να τα προσκομίσουν), ενώ υπάρχουν και 20 περίπου βουλευτές και ευρωβουλευτές που δήλωσαν ότι την χρονιά εκείνη είχαν μηδενικές καταθέσεις…

Μετά τις κάλπες στην Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες Μητρόπουλος και Χαϊκάλης
Ραντεβού μετά τις εκλογές έδωσε η Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής στον πρώην υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης και βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλο Χαϊκάλη και τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο σχετικά με τα «ανοικτά» οικονομικά θέματα που αποκαλύφθηκαν ότι έχουν με τις δηλώσεις στα Πόθεν Έσχες τους.

Ο κ. Παύλος Χαϊκάλης προσκλήθηκε στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις χρηματιστηριακές συναλλαγές που ο ίδιος είχε επικαλεστεί ότι είχε με τον κ. Αποστολόπουλο, όταν τον Δεκέμβριο του 2014 είχε καταγγείλει απόπειρα χρηματισμού του προκειμένου να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον προτεινόμενο από τη ΝΔ Σταύρο Δήμα και να μην διαλυθεί η Βουλή.

Ήταν μια «πρόσκληση» του βουλευτή των ΑΝΕΛ στην Επιτροπή που εκκρεμούσε από τις 29 Δεκεμβρίου του 2014, καθώς τότε είχε αποφασιστεί το θέμα να εξεταστεί από τη σύνθεση της νέας Επιτροπής που θα προέκυπτε από τις εκλογές του Ιανουαρίου. Κάτι που όμως δεν πραγματοποιήθηκε…
Μια εκκρεμότητα, που όμως θα παραμείνει… καθώς και η Επιτροπή της Βουλής αποφάσισε ομοφώνα το θέμα να εξεταστεί σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής μετά και τις νέες εκλογές… Μάλιστα, αποφασίσθηκε να κληθεί να καταθέσει την άποψή του και όποια σχετικά στοιχεία έχει στην Επιτροπή και ο κ. Αποστολόπουλος σε ότι αφορά τις χρηματιστηριακές συναλλαγές που είχε με τον κ. Παύλο Χαϊκάλη.

Ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης παράλληλα κατέθεσε και ένα φάκελο με στοιχεία σχετικά με την εμπλοκή του σε off shore, μια υπόθεση που έχει διαβιβαστεί στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής μετά την κοινή ερώτηση που έχουν καταθέσει 25 βουλευτές της ΝΔ. Ο κ. Χαϊκάλης, σύμφωνα με πληροφορίες, επέμεινε ότι δεν έχει συμμετοχή σε off shore. Η Επιτροπή και αυτό το θέμα του βουλευτή των ΑΝΕΛ αποφάσισε ομόφωνα να τα εξετάσει μετά τις εκλογές καθώς και να ζητήσει να προσκομίσει περισσότερα τυχόν στοιχεία.

Ένα επίσης θέμα που συζητήθηκε, ήταν και αυτό του Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου σχετικά με την υπόθεση της φοροδιαφυγής του από προηγούμενη δικηγορική του δραστηριότητα . Η Επιτροπή και γι αυτή την περίπτωση αποφάσισε να ασχοληθεί μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες, με αυτή την σύνθεση, έχει αποφασίσει να συγκληθεί αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές και πριν την ορκωμοσία της νέας Βουλής σχετικά με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στις δηλώσεις των βουλευτών και των ευρωβουλευτών που αφορούν το οικονομικό έτος 2013, χρήση 2012 και δεν έχει δοθεί ακόμα στην δημοσιότητα.

πηγή: newsit

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΌΛΑ ΨΈΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΆ ΤΕΡΤΊΠΙΑ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΈΕΙ Ο ΛΆΟΣ: ΑΑΑΑΑΑ ΝΑ ΚΑΛΈ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟ..ΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΌΧΙ ΜΌΝΟ ΕΜΆΣ, ΜΠΡΆΒΟ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΨΗΦΊΣΩ.
  ΓΙΑΥΤΌ ΤΑ ΛΈΝΕ ΦΊΛΟΙ ΜΟΥ,ΑΛΛΆ ΕΧΟΥΝΕ ΓΝΏΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΈΣ.
  ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΤΆΜΕ ΔΕΎΤΕΡΗ ΦΟΡΆ. ΜΌΛΙΣ ΒΓΟΥΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΟΎΝ ΌΛΑ.
  ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΎΣ ΘΑ ΚΆΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΊ, ΠΟΥ ΑΠΌ ΌΛΟ ΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ, ΜΌΝΟ ΤΟΝ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ ΒΡΉΚΑΝ ΕΝΟΧΟ ΚΑΙ ΦΥΛΆΚΙΣΑΝ,ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΆΛΛΟΙ ΉΤΑΝ ΑΘΏΟΙ.
  ΈΤΣΙ ΚΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΊ ΒΡΉΚΑΝ ΤΟΝ ΜΗΤΡΌΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΌΛΑ ΜΈΛΙ ΓΆΛΑ.
  ΒΡΕ ΔΕΝ ΠΆΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΎΡΙΣΤΟ ΡΕΜΆΛΙΑ,ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΝΈΝΑΣ ΈΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΈΛΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΨΗΦΊΣΟΥΝ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ .,ΑΙΝΤΕ ΑΠΟ ΔΩ,ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΗΣΥΧΆΣΟΥΜΕ ΑΠΌ ΤΙΣ ΓΟΥΡΟΥΝΟΦΑΤΣΕΣ ΣΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ,ΑΊ!!ΣΥΧΤΙΡ ΠΙΑ!!!!

 2. Λετε να τουs ανοιξουν τα ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ;;;;;;;;;;στον γαιδουροσανοπωλη 6.600.000 εκ δολαρια μετρητα βιλα στο λαγονησι 6.000.000 εκ ευρω ακινητα 20.000.000 1.650 εκ ευρω μιζεs κλεμενα απο το ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ πανω απο 2.000.000 εκ ευρω και στον πλαστογραφο την αστρατευτη φυγοστρατη κυλοτα με τα 19 ακινητα τον καμπινε το μασωνακι

 3. ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ———–
  ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΩΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ κλπ κλπ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΟΥΛΗ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΤΕ ΑΝΩΝΥΜΩΣ κλπ κλπ κλπ–

  ΑΚΟΥΓΑ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΤΙΜΟΥΣΕ ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ—–

  ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΑΓΓΕΛΘΕΝΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΙΣ ΤΑΣ ΣΑΛΟΝΙΚΑΣ—
  ΑΥΤΗ ΜΕ ΑΣΤΕΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΤΕΦΕΥΓΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΤΩΝ κλπ κλπ ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΑΠΕΔΕΙΧΘΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ—

  ΡΕ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΚΟΨΟΧΕΡΗΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΩΣΩ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΕΡ ΑΛΕΧ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ??
  ΠΡΟΧΘΕΣ ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΙΟΝ 48Ε ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ???

  ΠΗΓΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ??

  ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΑΝ ΕΧΩ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ 75 ΧΡΟΝΙΑ?

  ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ ΕΙΧΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑ ΤΑ 75?

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΙΑΤΡΟΥ ΑΥΤΗ Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ 75 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ??
  ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΣΟΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΓΛΑΝΤΕΣ?—ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΟΙ ΜΕΤΑ ΤΑ 75 ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΩΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗΣ.

  ΤΙ ΛΕΕΙ ΕΠΑΥΤΟΥ Ο ΠΑΡΑΘΥΡΑΤΟΣ ΓΥΡΟΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΡΗΞΕΙ ΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΚΟΓΙΟΝΙΑ ΜΑΣ. ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΝ ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΙΣΤΕΨΕ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟ ΜΑΣ ΕΓΡΑΦΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΕΙΚΑ.-
  ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΣΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΑΝΗΘΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΙΣΧΡΟΤΕΡΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ 2010.–

  ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΒΓΗΚΕ ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΡΟΤΕΡΗ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ??

  ΞΥΠΝΑ ΛΑΕ ??
  ΡΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΓΑΜ………ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΡΕΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ

 4. φτάνουν κύριοι, πώς δέν φτάνουν…..
  φτάνουν μέχρι τόν Κορυδαλλό…..
  Νά δούμε πώς ξεκινάς ανέστιος καί βρίσκεσαι μετά μέ 20 καί πλέον σπίτια καί μέ χρήματα στίς τράπεζες…..

  Νά δούμε όμως καί πώς καί γιατί χαρίζονταν πρόστιμα καί όλες οί υποχρεώσεις πού έχουν χαριστεί υπέρ τών εργοδοτών όλα τά προηγούμενα χρόνια….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here