Όσα μας έμαθαν λάθος στο σχολείο!

2

Στο σχολείο μάθαμε αρκετά πράγματα. Μερικά όμως από αυτά ήταν εντελώς λάθος. Δείτε παρακάτω ποια ήταν τα 10 πράγματα που μας δίδαξαν και ήταν εντελώς λάθος…

1. O Einstein είχε χάλια βαθμούς στο σχολείο

Η αλήθεια είναι ότι ο Einstein είχε πολύ καλούς βαθμούς και τα αγαπημένα του μαθήματα ήταν η φυσική και τα μαθηματικά (τυχαίο;)

2. Στα ποντίκια αρέσει το τυρί

Στα ποντίκια αρέσουν φαγητά πλούσια σε ζάχαρη. Έτσι λοιπόν θα προτιμούσαν μία σοκολάτα από ένα κομμάτι τυρί.

3. Ο Ναπολέων ήταν κοντός

Ο Ναπολέων ήταν 1.70, οπότε για την εποχή του δεν ήταν καθόλου κοντός καθώς το 1.70 ήταν ο μέσος όρος ύψους των ανδρών εκείνης της εποχής.

4. Ο Thomas Edison ανακάλυψε την λάμπα

Ο Edison ανακάλυψε πάρα πολλά πράγματα (άλλωστε ήταν από τους μεγαλύτερους εφευρέτες) αλλά δεν ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε τη λάμπα. Ο Άγγλος Joseph Swan ήταν ο εφευρέτης της.

5. Τα Lemmings δεν αυτοκτονούν πέφτοντας στο νερό

Πολλές φορές ακούμε ότι τα Lemmings αυτοκτονούν πέφτοντας ψηλά από τα βράχια στο νερό. Η αλήθεια είναι διαφορετική, καθώς τα Lemmings το κάνουν αυτό για αναζήτηση τροφής στο νερό.

6. Η ροή του νερού είναι διαφορετική σε κάθε ημισφαίριο

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

7. Οι άνθρωποι προέρχονται από τους πιθήκους

Ο Δαρβίνος ποτέ δεν είπε ότι προερχόμαστε από τους πιθήκους. Αυτό που είπε είναι ότι ο άνθρωπος, οι πίθηκοι και οι χιμπατζήδες έχουμε ένα μακρινό κοινό πρόγονο.

8. Οι Vikings έχουν κέρατα στο κράνος τους

Οι Vikings θάβονταν με τα κράνη τους και με τα κέρατα που έπιναν. Έτσι λοιπόν όταν τους βρήκαν με ανασκαφές πίστευαν ότι τα κέρατα προέρχονταν από τα κράνη.

9. Ο Κολόμβος πίστευε ότι η Γη ήταν επίπεδη

Δεν ήξερε πόσο μεγάλη ήταν η Γη, αλλά ποτέ δεν φοβήθηκε ότι θα πέσει από τις άκρες της…

10. Διαφορετικά μέρη της γλώσσας γεύονται τις γεύσεις

Αυτό είναι τελείως λάθος καθώς η γλώσσα αντιλαμβάνεται όλες τις γεύσεις από οποιοδήποτε κύτταρό της.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στον, 5,37μμ. αυτό που έκανες δεν δείχνει καθόλου άνθρωπο πολιτισμένο,
    Θ μπορούσες ,ευγενεστατα να διορθώσεις, αυτά που εσύ πιστεύεις, και όχι να ρίξεις αυτό τον δικό σου οχετό στον αρθρογράφο, που κατεμέ έκανε κάποια έρευνα και την πρόσφερε στους αναγνώστες για… έγκριση, και μπράβο του, εσένα θα σου πω απλά να προσέχεις και να σκέφτεσαι πριν αποφασίσεις,,, να είσαι καλά και πρόσεχε, ολοι έχουμε τις δικές μας απόψεις και κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να τις υιοθετεί, g,,,

  2. Μαλακίες!!!

    Στο 6 …. Δύναμη Coriolis την έχεις ακουστά βλάκα? Το νερό στον νεροχύτη περιστρέφεται αριστερόστροφα στο ένα ημισφάριο και δεξιοστροφα στο άλλο ηλίθιε!!!

    Για το 9… Που το στηρίζεις βλακάκο??? ϊσα ίσα που γνώριζε οτι είναι στρογγυλή και έψαχνε συντομότερη ιδό προς τις Ινδίες και γι' αυτό το λόγο ονόμασε Ινδιάνους (indians)

    Αντε με τον κάθε ηλίθιο εγω μέσα που αντιγράφει οτι βλακεία βρεί στο δίκτυο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here