ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

9

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού …
Η Αγία μας Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία καθόρισε, ως όφειλε, επακριβώς τα όρια της αλήθειας και της πλάνης, διότι πιστεύει ότι η αλήθεια είναι συνώνυμη με τη σωτηρία. Οι αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων περιχαρακώνουν την βιβλική αλήθεια και την αυτοσυνειδησία της Εκκλησίας μας, ώστε να αποτελούν την αλάνθαστη πυξίδα πλεύσης του νοητού σκάφους της ως τα έσχατα της ιστορίας.

Μελετώντας με προσοχή το «Συνοδικό» Της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου, το οποίο διαβάζεται την Κυριακή της Ορθοδοξίας στους ναούς, κατά την τελετή της περιφοράς των Ιερών Εικόνων, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα τη μέριμνα των Πατέρων να καθαρθεί η πίστη της Εκκλησίας από περιρρέουσες ιδέες του παρελθόντος, τις οποίες κάποιοι αναμίγνυαν με την διδασκαλία Της, με στόχο να επικρατεί σύγχυση στους πιστούς.

Κάποιοι, όμως περίεργοι τύποι, τα τελευταία χρόνια, που αρέσκονται να παριστάνουν τους «ελληναράδες», ασκούν σκληρή κριτική κατά των «όρων» της αγίας Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου, ότι δήθεν μέσω αυτών …υβρίζεται ο Ελληνισμός, επειδή απορρίπτονται από αυτή ορισμένες δοξασίες των αρχαίων προγόνων μας ως αντίθετες με τη χριστιανική διδασκαλία! Δεν κάνουν όμως τον κόπο να μελετήσουν, τι είδους δοξασίες είναι αυτές και την αντιφατικότητα και το ξεπερασμένο τους, ακόμη και στην αρχαία Ελλάδα.

Αναφέρουμε ως παραδείγματα τις δοξασίες της προΰπαρξης των ψυχών και της αϊδιότητας του κόσμου, τις οποίες η πλειοψηφία των αρχαίων σοφών (π.χ. σοφιστές, επικούρειοι, κλπ) τις απέρριπτε, αν και είχαν διατυπωθεί από μεγάλους σοφούς (π.χ. Πλάτων). Την ύπαρξη και κατά συνέπεια την προΰπαρξη της ψυχής την είχαν απορρίψει οι περισσότεροι των αρχαίων φιλοσόφων. Η δοξασία περί της αιωνιότητας του υλικού κόσμου, αν και είχε διατυπωθεί από ορισμένους φιλοσόφους (υλοζωιστές), εν τούτοις την απέρριψαν πάμπολλοι άλλοι σοφοί, όπως οι νεοπλατωνικοί, διότι ερχόταν σε κραυγαλέα αντίθεση με την πίστη τους στο «Ένα», την πρωταρχική, κατ’ αυτούς, «άυλη» αρχή του κόσμου! Έστω επίσης οι αρχαιοελληνικές πίστεις στην ειμαρμένη καθώς και η πίστη στη «θεότητα» των άστρων των στωικών, όχι μόνο απορρίφτηκαν από την πλειοψηφία των αρχαίων σοφών, αλλά πολεμήθηκαν με σφοδρότητα από τους ατομικούς φιλοσόφους, τον Αναξαγόρα, τον Καρνεάδη, τον Ίππαρχο, κ.α.

Αφού λοιπόν οι θεωρίες αυτές ήταν απορριπτέες από άλλους σοφούς της αρχαίας Ελλάδος, γιατί να τις υιοθετήσει η Εκκλησία, αφού οι δοξασίες αυτές ήταν αντίθετες με τη διδασκαλία Της; Ας μην ξεχνάμε επίσης πως υπάρχουν διδάγματα, δοξασίες και θεσμοί των αρχαίων προγόνων μας απόλυτα απαράδεκτες, όπως λ.χ. ο θεσμός της δουλείας, η θέση της γυναίκας στην κοινωνία, η κοινοκτημοσύνη των γυναικών (Πλάτων), η «ιερή πορνεία», οι φρικτές ανθρωποθυσίες καθ’ όλη τη διάρκεια της αρχαιότητας και ως τον 4ο μ. Χ. αιώνα, κ.α. τα οποία κρινόμενα με το πνεύμα του Χριστιανισμού και με τη σημερινή πραγματικότητα, είναι σαφώς αποβλητέα. Υπήρχε περίπτωση να υιοθετήσει κάτι τέτοια η Εκκλησία, για να μη θεωρηθεί «υβρίστρια» των Ελλήνων; Και για ποιο λόγο άλλωστε να το κάνει, αφού ήλθε να απελευθερώσει καθολικά τον άνθρωπο από τη δεισιδαιμονία και την κακοδαιμονία του προχριστιανικού κόσμου και όχι να τον διαιωνίσει!

Αλλά αν θέλουν να αποκαλέσουν κάποιους υβριστές των Ελλήνων, ας αρχίσουν από τους αρχαίους Έλληνες σοφούς, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είχαν απορρίψει

ό, τι θεωρούν οι σύγχρονοι «αρχαιολάτρες» ως «ελληνικό». Ας αρχίσουν από τους ίδιους τους σοφούς, οι οποίοι απέρριπταν τις απόψεις άλλων σοφών. Ας αποκαλέσουν

πρώτα υβριστές των Ελλήνων τους σοφιστές και τους επικούρειους, οι οποίοι δεν δέχονταν και πολεμούσαν το ιδεοκρατικό σύστημα του Πλάτωνος. Ας αποκαλέσουν πρώτα τον Πλάτωνα (427-347 π. Χ.) υβριστή της Ελλάδος, διότι θεωρούσε μόνες πραγματικότητες τις αρχετυπικές ιδέες, τον δε υλικό κόσμο δήθεν αιώνιο των υλοζωιστών ως μη πραγματικό, ως αντικατοπτρισμό του ιδεατού κόσμου, ως «φάσμα των ιδεών»!

Ας αποκαλέσουν υβριστές των Ελλήνων τους σοφούς και επιστήμονες (σχεδόν στο σύνολό τους), οι οποίοι δεν συμφωνούσαν με τα σκοταδιστικά διδάγματα της αρχαίας θρησκείας και τις δεισιδαιμονίες των ιερέων και καταδιώχτηκαν άγρια από αυτούς. Είναι άλλωστε γνωστό, πως περισσότεροι από πεντακόσιοι γνωστοί σοφοί και επιστήμονες βρήκαν τραγικό θάνατο κατά τις εκκαθαρίσεις, που έκανε το ιερατείο, μέσω της πολιτικής εξουσίας, μόνο στην Αθήνα, με τις φρικτές «δίκες περί αθεΐας»!

Ας αποκαλέσουν το Σωκράτη (469-399 π. Χ.) υβριστή των Ελλήνων, επειδή δίδασκε «καινά δαιμόνια», δηλαδή αλλότρια θρησκευτική πίστη από την κρατούσα, τη δήθεν ελληνική, και γ’ αυτό τον σκότωσαν. Ας αποκαλέσουν τον Αριστοτέλη (384-322 π. Χ.) υβριστή των Ελλήνων, ο οποίος θέλοντας να στηλιτεύσει τις δεισιδαίμονες πρακτικές του ιερατείου, και να αναιρέσει την πίστη στους ανύπαρκτους «θεούς» της αρχαίας θρησκείας, αναγκάστηκε να φύγει από την Αθήνα και να καταφύγει στην Χαλκίδα, προκειμένου να γλυτώσει τη ζωή του. Ας αποκαλέσουν υβριστή των Ελλήνων τον μεγάλο Αίσωπο (6ος π. Χ. αιών), ο οποίος κατάγγειλε την απάτη της αρχαίας θρησκείας και την πρακτική των απατεώνων ιερέων του δελφικού «ιερού», και οι οποίοι τον δολοφόνησαν στον ανίερο εκείνο τόπο. Ας αποκαλέσουν υβριστές της Ελλήνων τον ελευθερόφρονα Αλκιβιάδη, τους ρήτορες Λεωγόρα και Ανδοκίδη και τον μεγάλο κυνικό φιλόσοφο Διογένη, (5ος π. Χ. αιών), οι οποίοι διακωμώδησαν τα γελοία πνευματιστικά ελευσίνια μυστήρια.

Ας αποκαλέσουν υβριστές των Ελλήνων τον Πυθαγόρα (580-490 π. Χ.) και τους μαθητές του, οι οποίοι εξαιτίας του φόβου τους από τους ιερείς και των οργάνων τους, δημιούργησαν μυστική σχολή, όπου δίδασκαν δόγματα αντίθετα με τα κρατούντα και τους οποίους οι ιερείς έκαψαν ζωντανούς στον Κρότωνα το 430 π. Χ.!

Ας αποκαλέσουν υβριστή των Ελλήνων το σοφιστή Πρωταγόρα ( 480-411 π. Χ.), ο οποίος δίδασκε ότι το πραγματικό θείον είναι άγνωστο στους ανθρώπους και πως οι «θεοί» της αρχαίας θρησκείας ήταν ανύπαρκτοι, και γι’ αυτό τον καταδίωξαν άγρια οι ιερείς και έκαψαν τα «αιρετικά» βιβλία του στην αγορά της Αθήνας. Ας αποκαλέσουν υβριστή των Ελλήνων τον Αναξαγόρα (490-427 π. Χ.), ο οποίος δίδασκε ότι ο υλικός κόσμος δεν είναι αιώνιος, αλλά ποίημα του Νου, και τα άστρα δεν είναι θεοί, αλλά διάπυρες μάζες, και ο οποίος παραλίγο να χάσει τη ζωή του από το αθηναϊκό ιερατείο και το δεισιδαίμονα όχλο. Ας αποκαλέσουν υβριστή των Ελλήνων τον Ξενοφάνη (570-480 π. Χ.), ο οποίος μίλησε για τον ένα Θεό και αρνήθηκε, την χονδροειδή ειδωλολατρία, τον ανόητο πολυθεϊσμό και το γελοίο ανθρωπομορφισμό της αρχαίας θρησκείας. Ας αποκαλέσουν υβριστή των Ελλήνων τον Επίκουρο (341-270 π. Χ.), ο οποίος αρνήθηκε την ύπαρξη των «θεών» της αρχαίας θρησκείας και του όχλου και τη μεταθανάτια ζωή, το βασίλειο του Πλούτωνα στον Άδη, Νήσους Μακάρων κλπ. Ας αποκαλέσουν υβριστή των Ελλήνων τον Ευήμερο (2ος αιών π. Χ.), ο οποίος χαρακτήρισε τους «θεούς» της αρχαίας θρησκείας, ως κάποιους επιφανείς ανθρώπους της παλιάς εποχής, τους οποίους θεοποίησαν οι απατεώνες ιερείς και επέβαλαν τη λατρεία τους στους αμαθείς όχλους για να τους εκμεταλλεύονται.

Ας αποκαλέσουν, τέλος, υβριστή των Ελλήνων το ίνδαλμά τους, τον παρανοϊκό Ιουλιανό (361-363 μ. Χ.), ο οποίος απαγόρευε τη διδασκαλία στα σχολεία των έργων

αρχαίων φιλοσόφων και ποιητών, όσων είχαν γράψει εναντίον της αρχαίας θρησκείας, καίγοντας με μανία τα έργα τους! Δείτε άλλωστε τι είχε γράψει σε επιστολή του ο άθλιος εκείνος «εστεμμένος φιλόσοφος»: «ας μη φτάνει στην ακοή επικούρειος ή πυρρώνειος λόγος. Τώρα αλήθεια, οι θεοί (σ.σ. μέσω αυτού) καλά έκαναν και κατέστρεψαν τα έργα τους, ευτυχώς που τα βιβλία τους χάθηκαν» (Ιουλ.Επιστ.89β, Προς αρχιερέα Θεόδωρο, 301c)!

Ασφαλώς θα τρίζουν τα τιμημένα κόκκαλα όλων των αρχαίων σοφών προγόνων μας, από την ακατανόητη «υπεράσπισή» τους από τους σύγχρονους «αρχαιολάτρες», οι οποίοι ήξεραν να βιώνουν το σεβασμό προς τους άλλους, έστω και αν διαφωνούσαν μαζί τους, ξέχωρα από τους σκοταδιστές ιερείς, τα παράσιτα της θρησκείας και τον δεισιδαίμονα και αμαθή όχλο! Θα τρίζουν τα κόκαλά τους από αγανάκτηση διότι τους ταυτίζουν οι σύγχρονοι «αρχαιολάτρες» με τους σκοτεινούς παράγοντες της αρχαίας θρησκείας και με τον χυδαίο και θρησκομανή όχλο, ο οποίος ποτέ δε μπόρεσε να δημιουργήσει πολιτισμό και καταδίωκε την αντίθετη γνώμη! Θα τρίζουν από αγανάκτηση τα κόκαλά τους, διότι κάποιοι φανατικοί, αμαθείς και εμπαθείς σύγχρονοι «αρχαιολάτρες» έχρισαν τους εαυτούς τους όψιμους τιμητές και υπερασπιστές τους, μη γνωρίζοντας οι δύστυχοι ότι ο διαχρονικός ελληνικός πολιτισμός, από τα βάθη της ιστορίας, ως τα σήμερα, είναι σύνθεση και όχι δογματική μονολιθικότητα!

Οι θεοφόροι Πατέρες της Εκκλησίας μας, ως γνήσιοι Έλληνες (στην καταγωγή, στη σκέψη και στη νοοτροπία) και εν προκειμένω οι Πατέρες της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου, σκέφτηκαν και έπραξαν ελληνικά, εκφραζόμενοι σύμφωνα με τα πιστεύω τους ελεύθερα, απέκλεισαν κάποιες ιδέες από την επίσημη διδασκαλία της Εκκλησίας, οι οποίες δε συμφωνούσαν με Αυτήν. Σκέφτηκαν και έπραξαν όπως οι φημισμένοι πρόγονοί τους, οι οποίοι ήταν εκλεκτικοί, και όπως κάνουν οι Έλληνες στη διαχρονική μορφή του Ελληνισμού. Έπραξαν ό, τι έπρατταν οι αρχαίοι Έλληνες σοφοί, οι οποίοι απέρριπταν ό, τι δε συμφωνούσε με τις δικές τους απόψεις. Τι το πιο φυσικό για πολιτισμένους, ορθά και ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώπους;

Θλιβερή εξαίρεση στη μακραίωνη παράδοσή μας είναι οι σύγχρονοι αρχαιόπληκτοι «αρχαιολάτρες» και άλλοι θιασώτες της θολής κουλτούρας, οι οποίοι πάσχουν από ανίατο μονισμό για την αρχαία Ελλάδα. Λες και οι αρχαίοι τους «διόρισαν αγροφύλακες» στα αθάνατα διαχρονικά τους κτήματα, τα οποία είναι κτήματα όλου του πολιτισμένου κόσμου και περισσότερο ημών των απογόνων τους! Υβριστής των αρχαίων προγόνων μας δεν είναι η Εκκλησία με τον απόλυτα δικαιολογημένο εκλεκτισμό Της, αλλά πραγματικοί υβριστές είναι όσοι βρίζουν τον διαχρονικό Ελληνισμό, όσοι αρνούνται την ιστορική ενότητά του και τον περιορίζουν χρονικά κατά τη δική τους υποκειμενική εκτίμηση. Εν προκειμένω, πραγματικοί και μάλιστα άθλιοι υβριστές είναι όσοι βρίζουν, με τη γνωστή ψυχοπαθολογική υστερία, την πίστη εκατομμυρίων νεοελλήνων, οι οποίοι σε πείσμα των υβριστών τους, βιώνουν το ελληνικό ιδεώδες ασύγκριτα γνησιότερα από εκείνους με την ορθόδοξη πίστη τους.

Σε αντίθεση με όλους τους σύγχρονους εικονοκλάστες του πραγματικού και διαχρονικού Ελληνισμού, μηδέ των «αρχαιολατρών» εξαιρουμένων, εμείς ως ορθόδοξοι χριστιανοί, μετέχουμε της αλήθειας και ταυτόχρονα, ως έλληνες, μετέχουμε του ωραίου. Χάρη σ’ αυτές τις δύο σταθερές διαφέρουμε από όλους όσους έχουν μονοσήμαντες πίστεις και αναγάγουν τον μονισμό σε μονολιθικό δόγμα. Για τούτο έχουμε το προβάδισμα στην αληθινή πρόοδο και τον παγκόσμιο πολιτισμό και αναγκάζουμε τους άλλους να μας ακολουθούν! Ο εκλεκτισμός μας είναι το μεγάλο μας μυστικό για το ότι η Εκκλησία μας θριαμβεύει εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια και

μαζί Της θριαμβεύει και το γνήσιο ελληνικό πνεύμα, το οποίο χωρίς Αυτή θα ήταν χαμένο, ίσως χωρίς ανάμνηση, κάπου στα έσχατα της αρχαιότητας, όταν ο Χριστιανισμός βρήκε να ψυχορραγεί τον Ελληνισμό και τον ανάστησε από το βέβαιο θάνατό του!

Κατά συνέπεια θα συνεχίσουμε, ως Χριστιανοί και ως Έλληνες, την αδιαίρετη διαχρονική μας παράδοση, να είμαστε εκλεκτικοί, εφαρμόζοντας το λόγο του Μ. Βασίλειου: «Οι μέλισσες δεν πετάνε σε όλα τα λουλούδια με τον ίδιο τρόπο. Κι όπου καθίσουν, δεν κοιτάνε να τα πάρουν όλα. Παίρνουν μονάχα όσο χρειάζεται στη δουλειά τους και το υπόλοιπο το παρατούν και φεύγουν. Έτσι κι εμείς, αν είμαστε φρόνιμοι. Θα πάρουμε απ’ αυτά τα κείμενα ο, τι συγγενεύει με την αλήθεια και μας χρειάζεται και τα υπόλοιπα θα τα αφήσουμε πίσω μας» (Μ. Βασιλείου: Προς τους Νέους, όπως αν εξ ελληνικών ωφελοίντο λόγων»! Αυτός ο εκλεκτισμός μας είναι, και θα είναι, η ειδοποιός διαφορά μας με τους μονιστές και μονολιθικούς υβριστές μας, ως δήθεν υβριστές των Ελλήνων. Έχουμε ευτυχώς την ικανότητα να παίρνουμε ό, τι εκλεκτό και ωφέλιμο από το ανθρώπινο πνεύμα και να απορρίπτουμε ό, τι σαθρό και βλαβερό για τον άνθρωπο και τον πολιτισμό, αδιαφορώντας για τους γελοίους γρυλλισμούς των επικριτών μας!

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΑ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΠΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ, ΔΙΑΒΑΣΕ ΥΑΠΤΙΑ ΦΤΩΧΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΙΚΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ, Σ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ, ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑ (ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΛΕΤΕ ΜΕΓΑ) ΠΟΣΕΣ ΚΑΤΑΡΕΣ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΣΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝΕ ΠΩΣ ΝΑ ΨΗΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΟΠΟΤΕ ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΓΑΛΟ…..

 2. 8,11
  "Πού ακούστηκε λαός να καταράται τους προγόνους του"

  "……τῶν ὁσίων καὶ θεοφόρων Πατέρων ἡμῶν, τῶν ἁγίων ἐνδόξων προπατόρων ἡμῶν Ἀβραάμ, Ἰσαάκ καὶ Ἰακώβ, ……."

  "…..τὸν ἐπ᾿ ἐλπίδι ἀναστάσεως ζωῆς αἰωνίου κοιμηθέντα, ἐν κόλποις Ἀβραὰμ καὶ Ἰσαὰκ καὶ Ἰακὼβ ἀνάπαυσον·
  λέγει ο ιερεύς.

  Πώς είναι δυνατόν να είναι Έλληνας αυτός που καθημερινά, αποδέχεται τους Εβραίους γενάρχες ως προπάτορές του;
  Αυτός που υμνολογεί Εβραίους;

  Θυμούνται την Ελλάδα μόνο για τους μισθούς και τις συντάξεις,
  όπως έγραψε κάποιος.

 3. Όπως και να έχει οι αφορισμοί είναι απαράδεκτοι.Πού ακούστηκε λαός να καταράται τους προγόνους του;Οι Ιάπωνες,οι Εβραίοι,όσοι λαοί έχουν ιστορία θεωρούν καθήκον τους να τιμούν τους προγόνους τους ανελλιπως με ειδικές τελετές κάθε χρόνο.
  Όταν ο πλανήτης υιοθέτησε,διδάχτηκε και ασπάστηκε τις αρχές όλων των επιστημών των αρχαίων προγόνων μας,εμείς να τους καταρώμεθα.
  Είναι σκοταδιστικό,μεσαιωνικό και απαράδεκτο.
  Την Ελλάδα κατέστησαν γνωστή στην υφήλιο οι φιλόσοφοι και επιστήμονες της αρχαιότητος,την καταγωγή των οποίων προσπαθούν να οικειοποιηθούν όλοι οι γείτονες.
  Και δεν μπορεί να έχει φυσιολογική εξέλιξη ένα έθνος του οποίου οι ρίζες αποκόπησαν βιαίως,χωρίς να υπάρχει ομαλή μετάβαση με την εύρεση των κοινών σημείων,της αρετής,των Δελφικών παραγγελμάτων.
  Και η κλοπή των συγγραμμάτων,το κάψιμο των βιβλιοθηκών κλπ αποδεικνύει ότι εκεί υπάρχει σοφία και μυστικά της ύπαρξης και του σύμπαντος τα οποία δεν πρέπει να γνωρίζουμε.
  Δεν γίνεται τώρα που η ίδια η ύπαρξη μας,το έθνος και η εδαφική μας ακεραιότητα απειλείται με βέβαιο και βίαιο αφανισμό,να υπάρχουν τόσες πολλές εστίες διχασμού.
  Αυτό πάντως με τους αφορισμούς πρέπει να σταματήσει.

 4. "ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΣΑΣ"
  "ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΕ ΤΗ ΜΑΝΑ"
  "ΨΕΥΤΟΘΡΗΣΚΙΑΣ"
  "ΕΙΧΕ ΧΕΣΜΕΝΟ"
  "ΑΓΡΑΜΑΤΟΥ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥ ΥΠΟΧΕΙΡΕΙΟΥ"

  ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΤΑ….ΓΑΛΛΙΚΑ, ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ, ΤΟΝ ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ,
  ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΣΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΑ.
  ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ.

  • ΕΣΥ ΤΗ ΦΟΥΣΤΙΤΣΑ ΣΟΥ (ΧΛΑΜΥΔΑ) ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΕΚΔΡΟΜΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΤΥΡΟ Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΙΑΠΟ ΝΑ ΣΕ ΒΟΛΕΨΕΙ .ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΓΑΜΙΕΣ Ο ΜΗΤΣΑΡΑΣ Ο ΑΙΠΟΛΟΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΣ (Ή ΑΡΧΙΔΟΛΑΤΡΕΣ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ) ΘΑ ΣΕ ΒΟΛΕΨΗ ,ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΛΙΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΙΠΥΓΟΣ ΑΠ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΜΗΤΣΑΡΑΣ.

 5. ΤΟΣΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ? Ή ΤΟΣΟ ΒΛΑΞ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΣΑΣ ΤΟΝ ΣΑΝΟ ΣΟΥ ? ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΧΡΗΣΜΟΥΣ ΤΗΣΧΑΣΙΣΩΜΕΝΗΣ ΠΥΘΙΑΣ ΠΕΡΙ ΞΥΛΙΝΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΠΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΕΥΦΥΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΑΡΕΚΑΜΨΕ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΦΙΝΙΚΟΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΨΗΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΟΥΣ (ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ)ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΚΙΝΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟ.ΤΟΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΗΤΑΝ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ο ΜΑΚΕΔΩΝ ΠΟΥ ΕΝΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΣΤΡΑΦΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΘΡΗΣΚΙΑΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΣΟΦΟΥΣ .ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΕΣΜΕΝΟ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΩΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΥ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΝ ΕΝΟ ΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΡΑΜΑΤΟΥ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥ ΥΠΟΧΕΙΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΟΧΛΟΥ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ. Η ΚΛΟΠΗ Η ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΑΠΙΟ ΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ!ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ,ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΘΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΤΟΥΣ.

 6. ΩΣΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, ΚΥΡΙΕ ΣΚΟΝΤΖΟ,
  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ
  ΝΑ ΤΟΝ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ,
  ΝΑ ΥΠΕΣΤΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΡΩΜΑΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΩΓΜΟΥΣ,
  ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ
  ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ!
  ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ;
  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΙΣΑΙ.
  ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ.

 7. Κυριακη της ορθοδοξίας
  1. Ετι τοις φρονούσι και λέγουσι, κτιστήν είναι πάσαν φυσικήν δύναμιν και ενέργειαν της τρισυποστάτου Θεότητος ως κτιστήν εκ τούτου πάντως, και αυτήν την θείαν ουσίαν αναγκαζομένοις δοξάζειν κτιστή γαρ κατά τους Αγίους ενέργεια , κτιστήν δηλώσει και φύσιν. Άκτιστον δε, άκτιστον χαρακτηρίσει ουσίαν. Καντεύθεν ήδη κινδυνεύουσιν εις αθείαν παντελή περιπίπτειν, και την Ελληνικήν μυθολογίαν, και των κτισμάτων λατρείαν τη καθαρά και αμώμω των Χριστιανών Πίστει προστριβομένοις, μη ομολογούσι δε κατά τας Αγίων θεοπνεύστου θεολογίας και το της Εκκλησίας ευσεβές φρόνημα άκτιστον είναι πάσαν φυσικήν δύναμιν και ενέργειαν της τρισυποστάτου Θεότητος ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.     
     
2. Τοις μετά των άλλων μυθικών πλασμάτων, αφ΄εαυτών και την καθ' ημάς κλίσιν μεταπλάττουσι, και τας Πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς δεχομένοις, και αυθυπόστατον την ύλην παρά των ιδίων μορφούσθαι λέγουσι, και προφανώς διαβάλλουσι το αυτεξούσιον του Δημιουργού, του από του μη όντος ει το είναι παραγάγοντος τα πάντα, και ως Ποιητού πάσιν αρχήν και τέλος επιτιθέντος εξουσιαστικώς και δεσποτικώς ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ     
     
3. Τοις τα Ελληνικά διεξιούσι μαθήματα, και μη δια παίδευσιν μόνον ταύτα παιδευομένοις, αλλά και ταις δόξαις αυτών ταις ματαίας επομένοις, και ως αληθέσι πιστεύουσι, και ούτως αυταίς ως το βέβαιον εχούσας εγκειμένοις ώστε και ετέρους ποτε μεν λάθρα, ποτέ δε νοερώς ενάγειν αυταίς και διδάσκειν ανενδοιάστως ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.     
     
4. Τοις δεχομένοις, και παραδίδουσι τα μάταια και Ελληνικά ρήματα, ότι τε προϋπαρξις εστι των ψυχών και εκ του μη όντος τα πάντα εγένετο, και παρήχθησαν, ότι τέλος εστί της κολάσεως, ή αποκατάστασις αύθις της κτίσεως, και των ανθρωπίνων πραγμάτων, και δια των τοιούτων λόγων την Βασιλείαν Των Ουρανών λυομένην πάντως, και παράγουσαν εισάγουσιν, ήν αιωνίαν και ακατάλυτον αυτός τε ο Χριστός και Θεός ημών εδίδαξε, και παρέδοτο, και δια πάσης της παλαιάς και νέας Γραφής ημείς παρελάβομε, ότι και η Κόλασις ατελεύτητος και η Βασιλεία αίδιος, δια δε των τοιούτων λόγων εαυτούς τε απολλύασι, και ετέροις αιωνίας προξένοις γινομένοις ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.     
     
5. Τοις ευσεβείν μεν επαγγελομένοις, τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη και Καθολική Εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γής, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς, ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.     
     
6. Τοις την μωράν των έξωθεν ( = Ελλήνων) φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν προτιμώσι, και τοις καθηγηταίς αυτών επομένοις, και τας τε μετεμψυχώσεις των ανθρωπίνων ψυχών, ή και ομοίως τοις αλόγοις ζώοις ταύτας απόλλυσθαι, και εις το μηδέν χωρείν δεχομένοις και δια τούτο ανάστασιν και κρίσιν και την τελευταίαν των βεβιωμένων ανταπόδοσιν αθετούσιν ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.     
     
7. Τοις λέγουσιν, ότι οι των Ελλήνων σοφοί και πρώτοι των αιρεσιαρχών, οι παρά των επτά Αγίων και Καθολικών Συνόδων, και παρά πάντων των εν Ορθοδοξία λαμψάντων Πατέρων αναθέματι καθυποβλήθέντας, ως αλλότριοι της Καθολικής Εκκλησίας δια την εν λόγοις αυτών κίβδηλον και ρυπαράν περιουσίαν κρείττονες εισί κατά πολύ, και ενταύθα, και εν τη μελλούση κρίσει, και των ευσεβών μεν και ορθοδόξων ανδρών, άλλως δε κατά πάθος ανθρώπινον ή αγνόημα πλημμελησάντων ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.      
 
   
  ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ !!!
   
  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ  ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ  τούτα τα Επτά αναθέματα κατά των ΕΛΛΗΝΩΝ και της ΕΘΝΙΚΗΣ μας Κοσμοθεάσεως και Φιλοσοφίας από το «Τριώδιον», τα οποία περιέχονται στο «Συνοδικό της Αγίας Ζ' Οικουμενικής Συνόδου υπέρ της Ορθοδοξίας» αναγιγνώσκονται την Κυριακή της Ορθοδοξίας στους Ορθόδοξους ναούς της χώρας μας.    
   
  ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ !!! και ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ σε όποιον χριστιανοορθόδοξο δεν μας αναθεματίσει τούτη την Κυριακή να πάρουμε την δόση μας.
   

 8. Κυριακή της ορθοδοξίας σήμερα και
  χίλια διακόσια χρόνια τώρα ψέλνονται από τους ιερείς, που μισθοδοτούνται και συνταξιοδοτούνται από το ελληνικό δημόσιο, κατάρες (αναθεματισμο) κατά των Ελλήνων (είναι το……"ευχαριστώ")

  Αναθεματισμός 1ος
  Σε όσους φρονούν και λένε ότι είναι φτιαχτή κάθε φυσική δύναμη και ενέργεια της τρισυπόστατης Θεότητας, και…… τρεις φορές ανάθεμα.

  Αναθεματισμός 2ος
  Σε όσους ασπάζονται τις διδασκαλίες των Ελληνων και δεν τις σπουδάζουν μόνο για μόρφωση, αλλά ακολουθούν και τις μάταιες θεωρίες τους και τις πιστεύουν ως αληθινές,…… τρεις φορές ανάθεμα.

  Αναθεματισμός 3ος
  Σε όσους μαζί με τα άλλα μυθικά πλάσματα, με δική τους πρωτοβουλία, διαστρεβλώνουν τις δικές μας πεποιθήσεις και δέχονται ως αληθινές τις πλατωνικές ιδέες και λέγουν ότι η ύλη, ούσα αυθύπαρκτη, μορφοποιείται από τις ίδιες ιδέες, και προφανώς αμφισβητούν το αυτεξούσιο του Δημιουργού,…….. τρεις φορές ανάθεμα.

  Αναθεματισμός 4ος
  Σε όσους δέχονται και διαδίδουν τις μάταιες ελληνικές αντιλήψεις, ότι και οι ψυχές προϋπήρχαν και ότι τα πάντα δεν προήλθαν ούτε προέκυψαν από την ανυπαρξία,…….. τρεις φορές ανάθεμα.

  Αναθεματισμός 5ος
  Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν τις ασεβείς δοξασίες των Ελλήνων στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία για τις ανθρώπινες ψυχές …….. τρεις φορές ανάθεμα.

  Αναθεματισμός 6ος
  Σε όσους προτιμούν την ανόητη λεγόμενη σοφία των εκτός [χριστιανισμού] φιλοσόφων και ακολουθούν τους δασκάλους τους…….. τρεις φορές ανάθεμα.

  Αναθεματισμός 7ος
  Σε όσους λένε ότι οι σοφοί των Ελλήνων και πρωτοστάτες στις αιρέσεις – στους οποίους οι επτά άγιες και Καθολικές Σύνοδοι και όλοι οι Πατέρες που έλαμψαν μέσα στην Ορθοδοξία τούς αναθεμάτισαν, ως ξένους στην Καθολική Εκκλησία, λόγω του ψεύτικου και βρώμικου περιεχομένου των λόγων τους……… τρεις φορές ανάθεμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here