Ημιμαθείς, ανιστόρητοι και επικίνδυνοι!

2

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: [email protected]

Μήνυμα του Τσίπρα στους Σκοπιανούς αρχές Δεκεμβρίου 2017 στο Βελιγράδι.
«Αν σταματήσει μια κατά την άποψή μου αχρείαστη ρητορική ότι αποτελούν τους «μοναδικούς  απογόνους» των Μακεδόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου.»

Ο σχολιασμός…
Το διάβασα και δεν το πίστευα ώσπου άκουσα το ηχητικό και πείσθηκα. Πείσθηκα και αναρωτιέμαι πλέον ποιοι διεκδικούν? Οι Σκοπιανοί ή εμείς?
Η παραπάνω δήλωση του κ. Τσίπρα είναι αν όχι εσκεμμένη και προδοτική το λιγότερο κατάπτυστη που βγαίνει από τα χείλη ενός ανθρώπου ο οποίος αν μη τι άλλο είναι ημιμαθής ως προς την πραγματική σημασία και ερμηνεία αυτών που λέει!
Συγχωρέστε με για την φρασεολογία η οποία δηλώνω ότι έχει να κάνει με το πρόσωπο και όχι με το θεσμό του Πρωθυπουργού τον οποίο σέβομαι απόλυτα αλλά σε αυτή την δήλωση ο κ. Τσίπρας φαίνεται να ζητεί από τους Σκοπιανούς να μη δηλώνουν ότι είναι οι μοναδικοί απόγονοι του Αλέξανδρου αλλά να πουν ότι είμαστε και εμείς … λιγουλάκι!
Η θέση και η άποψη ενός πραγματικού Πατριώτη Πρωθυπουργού θα έπρεπε να έχει ως βάση τα λόγια και τον αγώνα του Μακαριστού Χριστόδουλου, τις δηλώσεις και το δάκρυ του Μακεδόνα ιδρυτή της Ν.Δ Κωνσταντίνου Καραμανλή αλλά και τις δηλώσεις του ιδρυτή του Π.Α.Σ.Ο.Κ Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος είπε για αυτό το θέμα ότι «Το όνομα μας είναι η ψυχή μας».
Αντί λοιπόν να πει ξεκάθαρα και αντρίκια ότι αυτοί οι ΣλαβοΑλβανοΣκοπιανοί δεν έχουν καμία με τον μεγάλο Έλληνα στρατηλάτη οπότε δεν έχουν το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες αυτός τους ζητάς να κάνουν μια έκπτωση σε αυτό  δίνοντας μας και εμάς ένα κομμάτι από την πλαστή τους ιστορία!
Θα μου πείτε βέβαια τι μπορούμε να περιμένουμε από έναν άνθρωπο ο οποίος με την περίφημη δήλωσή του ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα έδωσε το δικαίωμα στους Τούρκους να διεκδικούν το μισό Αιγαίο!
Το Αιγαίο το όποιο ούτε γεωγραφικά γνωρίζει αφού ως αδαής και αμόρφωτος θεωρεί ξεχωριστά νησιά την Λέσβο με την Μυτιλήνη!
Το δυστύχημα για όλους μας είναι ότι και οι περισσότεροι από τους υπουργούς του είναι άσχετοι και «μικροί» για την θέση τους με χαρακτηριστικότερη αυτή του κ. Κοτζιά ο οποίος τρομάρα του υποτίθεται θέλει να λύσει το Σκοπιανό την στιγμή που τον Μέγα Αλέξανδρο τον θεωρεί και τον ονομάζει … Άγιο Αλέξανδρο!
Το βέβαιο είναι ότι κάθε ημέρα που περνάει ο νεαρός αυτός και η παρέα του γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνοι για το παρόν και το μέλλον όλων μας με ορατό πλέον το κίνδυνο ακόμη και του ακρωτηριασμού των εθνικών μας συνόρων αφού η πατρίδα μας περιβάλλεται από ύαινες οι οποίες έχουν αντιληφθεί ότι την δεδομένη στιγμή μας κυβερνούν … Πολιτικά πτώματα!

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πολεμικό Ναυτικό
  «Σφραγίζει» το κεντρικό Αιγαίο ο ελληνικός στόλος – Σε πλήρη εφαρμογή τέθηκε το επιχειρησιακό σχέδιο του ΠΝ
  233
  Θέσεις στο Αιγαίο λαμβάνουν μονάδες επιφανείας και υποβρύχια του ΠΝ. Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού έλαβε θέση μάχης στον κόλπο της Νάουσας στην Πάρο. Σύμφωνα με πληροφορίες το επιχειρησιακό σχέδιο του ΠΝ έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή.

  Φρεγάτες και υποβρύχια του ΠΝ έχουν απλωθεί και ελέγχουν όλα τα στρατηγικής σημασίας θαλάσσια σταυροδρόμια για τον έλεγχο του Αιγαίου.

  Όχι τυχαία φυσικά καθώς παλαιόθεν ο κόλπος της Νάουσας, στα βόρεια της Πάρου, υπήρξε στρατηγικής σημασίας σημείο για τον έλεγχο του κεντρικού Αιγαίου αλλά και ορμητήριο θαλάσσιων πολεμικών επιχειρήσεων ιστορικής σημασίας ειδικά την περίοδο πριν και κατά τα Ορλωφικά.

  Το ελληνικό γενικό επιτελείο είναι σε ύψιστη ετοιμότητα για τις επόμενες κινήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο , στο οποίο πιθανόν οι νεο-οθωμανοί ετοιμάζουν νέες προβοκάτσιες, μετά και την τελευταία άκρως προκλητική παρενόχληση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο Υπουργός κ.Κουρουπλή.

  Το πολεμικό πλοίο χρησιμοποιεί τη στρατηγική λόγω θέσης θαλάσσια περιοχή στο κέντρο του Αιγαίου.
  Η θέα της φρεγάτας που παραμένει αρόδου στο λιμάνι εμπνέει το αίσθημα της ασφάλειας καθώς η εποχή βάλλεται από κινδύνους πανταχόθεν…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here