Να πούμε πως δεν το περιμέναμε; Έρχονται κατ΄εξαίρεση προεκλογικές προσλήψεις!

0

Για μία ακόμη φορά, όπως άλλωστε συμβαίνει πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση, οι αιτήσεις για κατ’εξαίρεση προσλήψεις στο δημόσιο άρχισαν να πέφτουν σαν βροχή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αν και απαγορεύονται οι κάθε είδους προσλήψεις και μεταθέσεις από την ημέρα που ανακηρύσσονται οι εκλογές, αν προηγηθεί, σύμφωνα με τον νόμο, θετική γνώμη της αρμόδιας επιτροπής του ΣτΕ, ως προς την αναγκαιότητα των προσλήψεων, τότε αυτές μπορούν να γίνουν( ν.2190/1994)

Μέχρι ώρας, έχουν κατατεθεί στο ανώτατο δικαστήριο 8 αιτήσεις, και συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών ζητεί την πρόσληψη 32 υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου για την κάλυψη αναγκών στα σύνορα και 6 υπαλλήλων για το κέντρο υποδοχής μεταναστών της Λέσβου. Ζητεί ακόμη  την πρόσληψη 17 δημοτικών αστυνομικών, όπως και την μετάταξη ενός υπαλλήλου. Το υπουργείο Παιδείας ζητεί την αναστολή των πάσης φύσεως υπηρεσιακών μεταβολών και προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού, χωρίς ωστόσο να καθορίζεται ο αριθμός των εκπαιδευτικών. Το υπουργείο Εργασίας ζητεί την εξαίρεση από την αναστολή προσλήψεων ωρομισθίου εκπαιδευτικού προσωπικού, χωρίς όμως και πάλι να αναφέρεται ο ακριβής αριθμός των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν.

Η ΕΛ.ΑΣ ζητεί την πρόσληψη 51 ατόμων με 8μήνες συμβάσεις εργασίας, ενώ ο  Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου ζητεί την πρόσληψη 83 υπαλλήλων. Ανάλογες αιτήσεις έγιναν από τον Δήμο Κισσάμου, και τον δήμο Ναυπλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here