ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

3

Ο ΣΤΥΓΝΟΣ ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ:  Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ 63% ΤΟΥ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 70% ΤΟΥ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ 

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη                                                                                            

Είναι δυνατές πολλές αναγνώσεις  για την, όντως, πραξικοπηματική  αυτή  ανατροπή της βούλησης της συντριπτικής  πλειοψηφίας του ελληνικού  λαού, που εκτελέστηκε  σε ελάχιστο χρόνο, δηλαδή ανάμεσα στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.


Καμία, όμως, από αυτές  τις αναγνώσεις  είναι σε θέση να ερμηνεύσει με τρόπο  ικανοποιητικό  το τι ακριβώς συνέβη στον εκλογικό αυτόν ανεμοστρόβιλο, που σίγουρα δεν έχει προηγούμενο. Και, ενώ, φαινομενικά, η διεξαγωγή των εκλογών έγινε με δημοκρατικό τρόπο, και ενώ δεν διαπιστώθηκε βία και νοθεία, ωστόσο το μεγάλο θύμα  εκλογών και δημοψηφίσματος  είναι, ακριβώς,  ο τρόπος που εφαρμόζεται η  ίδια η δημοκρατία στην Ευρώπη και κατ’επέκταση και  στην Ελλάδα.

 Πρόκειται, αναμφίβολα, για βιασμό της δημοκρατίας, αυτή η παρανοϊκή  ανατροπή από το 63% του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, στα μνημόνια και στη λιτότητα,  στο 70% περίπου σε ΝΑΙ σε όλα των εκλογών. Ένας βιασμός, που υλοποιήθηκε με  αδίστακτους τρόπους, από τους εταίρους/δανειστές, που προφανώς δεν είχε το σθένος να τον αντικρούσει ο έλληνας πρωθυπουργός,  και που  κατόρθωσε, τελικά, να επιβάλλει  στην βούληση της πλειοψηφίας, τη θέληση της ολιγαρχίας. Πέρα, λοιπόν, από τις πολλές δυνατές αναγνώσεις του αποτελέσματος των τελευταίων εκλογών, ένα είναι το σίγουρο συμπέρασμα: ότι, δηλαδή αυτές οι εκλογές κρίθηκαν απαραίτητες, και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες, προκειμένου να εξαφανιστεί το 63% του ΟΧΙ στη λιτότητα και στα μνημόνια και   να μεταλλαχθεί σε ΝΑΙ. Όσο για την αξιοπιστία των μέσων πρόβλεψης του εκλογικού αποτελέσματος, δηλαδή τις 45 δημοσκοπήσεις που προηγήθηκαν των εκλογών, θα αρκεστώ απλώς στο:   « no comments”, και  το ίδιο ισχύει και για τις αντίστοιχες δημοσκοπήσεις του δημοψηφίσματος.

 θα προσπαθήσω να ρίξω κάποιο φως σε αυτά τα φαντάσματα του ΟΧΙ και του ΝΑΙ, και να επιχειρήσω να  διερευνήσω τα αίτια και τις προεκτάσεις τους.

Α. Υποθέσεις για το πώς το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ

Μόνο με υποθέσεις μπορεί να προσεγγιστεί αυτό το μυστήριο της μετάλλαξης  από το ΟΧΙ στο ΝΑΙ. Το τι ακριβώς συνέβη, ίσως, δεν φανερωθεί ποτέ, εκτός αν, σε κάποιο μελλοντικό χρόνο έρθει στο φως από αποκαλύψεις και σχετικές έρευνες, κάποιων Assange και/ή Snowden.

Η εκκίνηση του τελευταίου αυτού ελληνικού δράματος είναι η απροκάλυπτη οργή, με την οποίαν οι εταίροι μας  υποδέχθηκαν  το 63% του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.  Το εξέλαβαν, και ορθώς, ως  άρνηση συνέχισης  αυτής της θλιβερής  πολιτικής λιτότητας, που επιβάλλει το ευρωπαϊκό ιερατείο στα κράτη-μέλη, σε αντίθεση με  τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των λαών τους, όπως δείχνουν όλες οι σχετικές δημοσκοπήσεις των τελευταίων ετών.  Αυτό, ωστόσο,  το τόσο ζωτικό θέμα καταρράκωσης της δημοκρατίας στους κόλπους  της ΕΕ., ουδέποτε αποτέλεσε αντικείμενο σοβαρής συζήτησης και προβληματισμού. Αντιθέτως,  οι εκεί επικεφαλής αγνοούν προκλητικά και το αναμφισβήτητο  γεγονός ότι δεν υπάρχει προηγούμενο   οικονομίας που να πήγε καλά χάρη  στην εφαρμογή  μακρόχρονης και στραγγαλιστικής πολιτικής λιτότητας. Το υπερήφανο, συνεπώς, ελληνικό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος ήταν ένα βαρύτατο πλήγμα στο γόητρο των εταίρων/δανειστών, και  αποτελούσε  ένα  επικίνδυνο παράδειγμα  στην υπόλοιπη Ευρώπη.  Γι’ αυτό και έπρεπε να εξανεμιστεί, με κάθε μέσο και όσο πιο γρήγορα γινόταν. Οι εκλογές  express έδειχναν να είναι ο από μηχανής Θεός. Στο ενδιάμεσο, συνεπώς, διάστημα των 75 ημερών που μεσολάβησε ανάμεσα στο δημοψήφισμα και στις εκλογές, είχαν να γίνουν πολλά, πάρα πολλά, έτσι που το ΟΧΙ να μετατραπεί με  μεθόδους, περίπου μαύρης μαγείας, σε ΝΑΙ.

Σε ανάλογες περιπτώσεις, είθισται να γίνεται προσφυγή στο βαρύ πυροβολικό, που  είναι   η εστίαση στο  σκοτεινό και απειλητικό GREXIT. Αυτό, ακριβώς επιστρατεύθηκε, για ακόμη μια φορά, εσπευσμένως, προκειμένου να   πείσει τους Έλληνες  ότι δεν έχουν εναλλακτική λύση, εκτός μνημονίων, και άρα  πρέπει να τα ψηφίσουν, ει δυνατόν, σε ποσοστό που να πλησιάζει το 100%. Διότι, μόνον έτσι θα μπορούσε,  φαινομενικά πάντοτε, να ακυρωθεί  το 63% του ΟΧΙ. Είναι, ωστόσο, δυσεξήγητο το πώς η απατηλή και από πολλές πλευρές φαιδρή αυτή εμφάνιση του GREXIT/Αρμαγεδδών,  επιβάλλεται και επικρατεί, σε πείσμα της παντελώς ανύπαρκτης βάσης της, δεδομένου ότι  η είσοδος χώρας στην Ευρωζώνη είναι οριστική και χωρίς τη δυνατότητα εξόδου από  αυτήν. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι  η χρόνια και τρομοκρατική εκστρατεία, που μεθοδικά επιτελείται από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ για  ένα τιμωρητικό GREXIT, που θα έπρεπε να αποφευχθεί με κάθε θυσία, δεν αφήνει περιθώρια για ένα λυτρωτικό GREXIT, που θα έδινε λύση στο ελληνικό αδιέξοδο, αν ήταν   συντονισμένο και ελληνικής προσέλευσης.

 Και έτσι, όμως, οι Έλληνες, όσο και αν έτρεμαν τον δήθεν Αρμαγεδδών του GREXIT, θα ήταν ωστόσο εξαιρετικά    απίθανο να  έδιναν  τόσο εκπληκτικά υψηλό ποσοστό ψήφων στο τρίτο μνημόνιο, που εκπροσωπούσε τη χαριστική τους βολή, αν ο χαρισματικός τους Πρωθυπουργός δεν έκανε τη γνωστή στροφή των 180ο. Τη στροφή, που τον μετέτρεψε ξαφνικά από  πολέμιο  των μνημονίων και της λιτότητας, σε  ένθερμο  υποστηρικτή τους. Και  οι εταίροι μας, φυσικά, εκμεταλλεύτηκαν την έντονη ακτινοβολία που εκπέμπει ο κ. Τσίπρας, για να επιβάλλουν για ακόμη μια φορά τα εγκληματικά τους μέτρα, πιο απάνθρωπα από όλα τα προηγούμενα, σε μια  Ελλάδα που ασφυκτιά από εσκεμμένη έλλειψη ρευστότητας και που αργοπεθαίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ- ΑΘΗΝΑ

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΗΣ "ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ" SINGULAR LOGIC ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ GOLDMAN SACHS KAI THN CIA
  ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΤΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ !!
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ !!
  http://pekp.gr/?p=61485

 2. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΚΥΨΑΜΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ,ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΘΕΣΜΩΝ,ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ,ΔΕΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΡΕΣΙΤΑΛ ΔΙΑΣΤΡΕΥΛΩΣΗΣ ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΛΟΥΖΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΓΕΛΕΙΩΠΟΙΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΘΕΣΜΩΝ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ…

  ΟΜΩΣ ΑΦΟΥ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩΝΤΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΚΗ ΟΔΟ ΑΠΕΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΚΡΥΜΕΝΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΛΕΟΝ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (Ε.ΣΥ.) ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΒΟΥΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ..
  http://alfeiospotamos.gr/?p=17627

  ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΧΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ$ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ "ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ" ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΚΡΙΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΑ,ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΑ..

  ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΑΥΤΑ "ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ" ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ…
  ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ,ΤΕΛΟΣ Η ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ..

  ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΞΗΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΛΑΣΠΗΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΝΩ 10 ΧΙΛ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.

  ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: «ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ Ή ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ, ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΛΟΓΟΥ, ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ , ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ !

 3. ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
  ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ
  ΜΕ 2.100.000 ΨΗΦΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ
  ************************************************
  ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
  ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ
  ΜΕ 2.500.000 ΨΗΦΟΥΣ
  **********************************
  ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here